Hoppa till sidans innehåll

Simlinjen


En Svensk Simlinje – Ett Flexibelt System      

 

SVENSKA SIMFÖRBUNDET

har sedan 1993 arbetat utifrån barn- och ungdomsprogrammet En Svensk Simlinje. Programmet revideras fortlöpande för att ständigt vara anpassat till dagens förutsättningar. En Svensk Simlinje omfattar verksamhet från Babysim till nybörjarträning/tävling

Ett praktiskt verktyg

Simlinjen är ett pedagogiskt instrument för föreningen som, med hänsyn till barns utveckling, steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar. För de barn som vill fortsätta mot tränings- och tävlingsverksamhet finns en tävlingsform för nybörjare - Utmanaren.

Anpassad till var och ens förutsättning

Simlinjen är upplagd i tre delar som omfattar Vattenvana, Siminlärning och Teknikskola. Vilka nivåer som ingår framgår av översikten. Barnen ska genomföra de moment som ingår för varje nivå innan man går vidare till nästa. Nivåer, delmoment och övningar är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simmärken.

Nära mål – bekräftelse

För varje nivå finns deltagardiplom som samtliga barn erhåller oavsett om nivåmålet är uppnått eller ej.

En Svensk Simlinje är flexibel på så sätt att den som organiserar simverksamheten själv avgör vilka delar eller vilka material man vill använda.

Programmet innehåller ledarpärm med handledningar, målbeskrivningar och övningsförråd samt ett elevhäfte där barnen själva kan notera vilka nivåer som uppnåtts.

En Svensk Simlinje är integrerad i Svenska Simförbundets simlärar- och instruktörsutbildning för att säkerställa att ledare utbildade i Svenska Simförbundets regi följer den pedagogiska tanken som genomsyrar programmet.

För mer information ang. Simlinjen, vänligen gå in på Svenska Simförbundets webbplats: http://www.simforbundet.nu.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Billingens SK - Simidrott
Box 57
54122 Skövde

Kontakt:
Tel: +46706571730
E-post: This is a mailto link

Se all info