Följ sidan "Småstjärnorna"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Småstjärnorna

Information om klubbens interna tävlingar

DELFINSIMMET

Delfinsimmet är första steget i vår medleyskola där simmarna i gruppen Delfinen erbjuds att prova på att tävla på ett avslappnat sätt. Delfinsimmet genomförs under en del av klubbtävlingen Småstjärnorna.

I Delfinsimmet simmar du en eller två distanser – du väljer på 25 ryggsim, 25 bröstsim och 25 frisim. Du anger vilka simsätt du vill delta på när du anmäler dig. Delfinsimmet genomförs som ett tävlingslopp med egen bana och start från startpallen, men utan tidtagning och resultatlista.
Alla simmare som deltar i Delfinsimmet får en medalj.

SMÅSTJÄRNORNA

Småstjärnorna är Billingens Simklubbs egen klubbtävling.

På varje tävling får du delta på maximalt tre sträckor. Första gången du är med simmar du 25 meter av det simsättet. När du klarat guldtiden får du delta på 50 meter av det simsättet på nästa Småstjärnorna. Likadant gäller när du sen deltar på 50 meter, när du klarar guldtiden på 50 meter så tävlar du på 100 meter av det simsättet till nästa tävling.

Alla simmare som deltar på Småstjärnorna tilldelas medalj. Om du deltar på en eller två sträckor får du en bronsmedalj. Om du deltar på tre sträckor får du en silvermedalj. Om du klarar av någon av nedanstående guldtider får du en guldmedalj.
Man får en medalj per tävling man deltar i, och då utifrån den främsta valör man klarat.

Här nedan kan du se vilka guldtider som gäller för de olika simsätten och distanserna.

sträcka simsätt tid (min:sek)   sträcka simsätt tid (min:sek)
25m frisim
0:24   25m bröstsim
50m frisim  0:42   50m bröstsim
100m frisim  1:15   100m bröstsim

25m ryggsim  0:28    25m fjärilsim  0:24
50m ryggsim  0:48    50m fjärilsim  0:44
100m ryggsim  1:25    100m fjärilsim  1:23
(2014-10-07 21:45)
Många fina resultat på en tävling som avslutades med Ice Bucket Challenge.

Filtrera nyheter

År Månad