Sim och Lek

Billingens Simklubbs Sim- och Lekverksamhet

Den övergripande målsättningen i Billingens Simklubbs Sim o Lek är att ge barnet trygghet och glädje i vatten, ge vattenvana samt ju längre man kommer i grupperna öka simkunnigheten för att slutligen bli simkunnig.

Billingens Simklubbs Sim o Lek är indelad i fem nivåer. Varje nivå har ett specifikt innehåll som tränas för att uppnå gruppens mål. Träningarna innehåller såväl specifika simmoment som pedagogiska lekar som är anpassade efter gruppernas mål.

Ledare gör en bedömning i slutet av varje termin på varje barn, med förslag på om barnet ska stanna kvar på samma nivå eller flyttas upp till nästa nivå.

Några filmer om vattenvana från Svensk Simidrott som ni kan träna på på egen hand

Andas  Doppa  Flyta  Hoppa  Glida  Rotera

Grupperna:

Bubblaren: Barnet ska ha fyllt 4 år när gruppen börjar. I gruppen tränar man den första vattenvanan och man övar i bassäng där barnet bottnar. Målet är att kunna doppa huvudet samt att kunna flyta utan flytredskap eller stöd av ledare.

Sjöstjärnan. Barnet ska ha fyllt 4 år när gruppen börjar. I denna grupp har barnet den första vattenvanan. Målet är att barnet obehindrat ska kunna ha huvudet under vattnet i lekar och simövningar samt att kunna flyta självständigt. Mål är också att barnet ska kunna glida i magläge 5 sek med huvud under vattnet samt kunna grunderna i ryggsimsben, bröstsimsben och frisimsben.

Sjöhästen: I denna grupp tränar man moment både i bassäng där barnet bottnar och på djupare vatten. Målet i gruppen är att kunna simma 10 meter ryggsimsben, 10 meter frisimsben och 10 meter bröstsim. Ett mål är också att kunna hoppa i på djupt vatten och självständigt kunna ta sig tillbaka till kanten.

Bläckfisken: I denna grupp tränar man moment både i bassäng där barnet bottnar och på djupare vatten. Målet i gruppen är att kunna simma 25 meter i magläge och 25 meter i ryggläge samt ha god vattenvana på djupt vatten med hopp och dykövningar.

Svärdfisken: I denna grupp tränar man enbart i bassäng där barnet inte bottnar. Målet i gruppen är att kunna simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge. Man tränar på alla fyra simsätten och målet är också att uppfylla de grundläggande teknikmålen i armtag och bentag i 1-2 simsätt i 25 meter.

Vidare information finns under Anmälan samt under Deltagarinformation.

Sim och Lek