Medleyskola

Billingens Simklubbs medleyskola.

Inom medleyskolan arbetar vi med alla de fyra simsätten som tillsammans kallas medley. De övergripande målen i Medleyskolan är simfärdighet och kul i vatten. Särskilt fokus ligger på tekniken så att man lär sig grunderna rätt i de fyra simsätten. Målen i medleyskolan grundar sig därför helt och hållet på att simma tekniskt korrekt.

För att börja i Medleyskolan ska man vara simkunnig 200 meter samt ha en god vana och erfarenhet av att vara i bassäng med djupt vatten.

Simgrupper

Medleyskolan består av tre olika grupper med olika förkunskapsnivåer och mål i de tre grupperna.

• Den första medleygruppen heter Delfinen. I Delfinen tränar man en gång i veckan, 45 minuter per gång.
  • Nästa nivå i medleyskolan heter Hajen. Hajen tränar också en gång i veckan, 60 minuter per gång.
  • Den sista nivån i medleyskolan heter Späckhuggaren. Denna grupp tränar 1 gång i veckan, 60 minuter per gång.

När man behärskar de fyra simsätten och kan simma 100 medley med bibehållen teknik är man färdig i medleyskolan och kan fortsätta i föreningens tävlingsverksamhet.

Anmälan

Vi tar emot nya barn i mån av plats i grupperna. Om man vill börja i föreningens Medleyskola fyll i formuläret på denna sida. När du anmäler ditt barn vill vi gärna att du i informationsrutan preciserar ditt barns förkunskaper i form av simkunnighet (längst simmat antal meter vid ett tillfälle, eller om man klarat något visst simmärke), andra simfärdigheter som att kunna dyka etc.

Denna information önskar vi för att kunna hjälpa barnet till vad vi tror kan vara rätt grupp för honom/henne.

Finns under Deltagarinformation.

Värdefull information kan också finnas på föreningens hemsida www.billingenssimklubb.se

Föreningen finns även representerad på Facebook www.facebook.com/billingenssimklubb

Medley